Havtorn-fromage

Havtorn i maden… er sjovt at lege med. Havtorn er syrlighed, så i de retter, hvor du har brug for syre, kunne du jo prøve med havtorn i stedet for f.eks citron. Og ellers er det bare at kaste sig ud i det og prøve sig frem.

Havtornfromage ‘in the making’

Vi har lavet citron-fromagen om til havtorn-fromage og den er nu en af yndlings desserterne her hjemme. Da vi hakkede lidt mørk chokolade ud over og serverede den for en en ven af huset, blev det erklæret, at det faktisk er bedre end en flødebolle… stort ord fra en teenager.

Vi har justeret opskriften nogle gange og den kan laves både med 100% økologisk havtornsaft fra HØSTET og sød økologisk havtornsaft fra HØSTET, der skal bare  justeres på sukkeret.

Det skal du bruge:

5 blade husblas, 3 æggeblommer, 3 æggehvider, 60 g sukker OG 165 g sød økologisk havtornsaft ELLER 125 g sukker OG 1 dl 100% økologisk havtornsaft, 2 dl. piskefløde (evt. lidt ekstra til pynt)

Sådan gør du:

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. læg bladene i et af gangen og sørg for at de er helt dækket af vand. Tag husblassen op af vandet og kram vandet af. Smet den over vandbad, lad den stå til den er lunken (lillefingervarm)

Pisk sukker og æggeblommer til de er hvide og luftige, tilsæt havtornsaft og pisk lidt mere. Hæld husblassen i skålen med æggesnapsen i en tynd stråle, mens der hele tiden piskes godt.

Pisk fløden til skum og vend den forsigtigt i med en dejskraber. Pisk æggehviderne helt stive, vend dem forsigtigt i fromagen. Sæt fromagen i køleskabet i 3-4 timer.

Havtorn-fromage

Vi pyntede med lidt flødeskum og tørrede havtornflager på toppen, men den kan også bare være helt enkel. Det kan også være lækkert med lidt hakket mørk chokolade på toppen.

God fornøjelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *