Glutenfri mandelkage med havtorn og citron

Vi har altid haft stor glæde af at bage stort set alt her hjemme og selv om en del af bageriet nu er glutenfri, bliver der ikke bagt mindre. Men det er klart at jeg ikke kommer til at stå og eksperimentere med masse med havtorn og alm. mel, det lader jeg andre om og håber at vi også med tiden kommer til at dele opskrifter på det her på bloggen.

Jeg har dog op til flere gange oplevet at familien foretrækker den glutenfri version, så det behøver ikke føles som en mangel.

For nogle uger siden var det denne mandelkage med havtorn og citron, der blev testet. Den er saftig og lækker og glasuren er prikkern over i’et.

Mandelkage med havtornglasur

Du skal bruge:

4 æg

150 g rørsukker

200 g mandler

1 tsk bagepulver

2 spsk citronskal

1/2 dl 100% havtornsaft + lidt til glasur

60 g mørk chokolade

Flormelis til glasur

Pisk æg og sukker til det er hvidt og luftigt. Hak mandlerne til fint mandelmel i minihakker (man kan helt sikkert forfine kagen ved at smutte mandlerne først, men jeg synes og dette fungerer) og bland bagepulver og citronskal i. Rør det i æggesnapsen, sammen med havtornsaften. Til slut blandes den hakkede mørke chokolade i.

Bag kagen i en form beklædt med bagepapir ved 175 grader i 35 min. Denne er bagt i en brødform og fik et stykke staniol over de sidste 10 minutter.

Den falder en smule sammen, men når den er kølet af i formen vendes den ud på et fad eller bræt og overhældes med glasur, lavet af flormelis og havtornsaft, flot gul og lækker syrlig.

God fornøjelse!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *