Havtorn til Sol over Gudhjem

Sol over Gudhjem er en gammel Bornholmsk specialitet, bestående af rugbrød med frisk røget sild, æggeblommer, radiser og purløg…

Men Sol over Gudhjem er også en kokkekonkurrence, der siden 2009 bare er vokset og vokset. Deltagerne dyster på kulinarisk kreativitet med et stort udvalg af lokale råvarer. Dommerpanelet udgør nogle af Danmark dygtigste kokke.

Dommerpanel til Sol over Gudhjem

Det hele er sat i værk og udviklet af brødrene Marschall og deres store hold af gode hjælpere. Gennem årene er der vokset er lækkert fødevaremarked op, rundt om konkurrencen, så man også har mulighed for at smage og få en snak med nogle af de lokale producenter.

Sol over Gudhjem 2016

I 2014 var der et nyt tiltag, nemlig innovationsprisen. En lille opvarming til den egentligt konkurrence, hvor der blev hujet for lokalt producerede fødevarer. En kategori for drikkelse og en for mad. Vi var mega glade for at være med i finalen og få mulighed for at præsentere vores havtornmarmelade på scenen, men at vinde og få positiv feedback fra et professionelt dommerpanel bestående af: Michel Michaud, Jesper Kirketerp, Ole Troelsø, Jeff Salter og Mikkel Maarbjerg var mere end vi havde turde håbe på.

Innovationsprisen, finale 2014

Prisen kom på et tidspunkt, hvor vi næsten lige var begyndt at producere. Den var et kæmpe skulderklap og en motivation som enhver, der er nystartet iværksætter kan nyde godt af.

Hvis du vil læse mere om kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem, kan du klikke her

Stor tak fra os og vi ses.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *